Henk038

Kom, we lopen terug Angela!

In De Ondernemer, ideeën - innovatie, omdenken, verwonderen, Zwolle on december 16, 2014 at 10:22 pm

Twee uitbundig shoppende dames. Één arm vol met tasjes. De andere nog deels vrij, in afwachting van leuke winkels, shops of een warenhuis. U kent ze vast wel. Ik kwam ze tegen op straat. Ze vielen mij op door hun enthousiasme en hun armen vol tasjes. Maar ook door wat ze zeiden over Zwolle.

Ik kwam ze tegen in het stuk tussen Eiland en Diezerstraat. Ze liepen via de ‘Korte Smeden’ richting het Eiland. Vroeger keek je dan recht in de grote, mooie etalage en de voluit verlichte ingang van Boekhandel Waanders. Na de verhuizing van Waanders naar de Broerenkerk is dat er niet meer. Als je daar nu loopt kijk je in een donker, duister gat.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/74c/24303680/files/2014/12/img_3863.jpg

Daar ligt volgens mij een kans voor Zwolle die bijna niets kost. Zet bijvoorbeeld grote borden in de etalage waar vroeger Waanders zat. Met goede, van veraf leesbare informatie. Mooi spotlight erop, klaar. Of bedenk iets anders waardoor niet Zwollenaren weten dat bijvoorbeeld Waanders, V&D, PerrySport, MyCom, Plato en de Librije daar op hen wachten. Bedenk iets leuks dat echt opvalt en dat roept “kom verder, kom kijken”.

Lijkt mij een mooie, simpele manier om van een donkere, lege winkel een verleidelijk uithangbord te maken. Een uitnodiging om naar het Eiland (en verder) te lopen. Een duidelijke looproute bieden aan bezoekers naar veel meer mooie winkels. Dit had de twee shoppende dames geholpen. Ze zouden zich kostelijk vermaakt hebben bij winkels als Dille & Kamille, Siebel, Waanders in de Broeren, Van Beek Lederwaren en WE. Bij diverse andere winkels ook.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/74c/24303680/files/2014/12/img_3864.jpg

De beide dames hadden zich via Eiland, Winkelcentrum en Roggestraat terug naar de Grote Markt kunnen shoppen. Met uiteindelijk beide armen vol tassen. Maar helaas. Het was als in die oude mop: “Ken je die twee dames die op het Eiland, in de Weeshuisstraat en in de Kleine Aa flink shoppen gingen? Ze gingen niet…” De vrolijk shoppende dames kwamen niet voor en door de donkere, duistere gaten. Ze zagen zwarte ramen, met appartementen er boven. Ze kregen onbewust het duidelijke STOP signaal “einde winkelgebied”.

Ze zagen niet het moois daarachter. Ze keken van een afstandje naar het zwarte gat en zeiden tegen elkaar: “Daar zit niks meer, jammer dat er niet meer leuke winkels zijn in Zwolle”. Ze draaiden zich om richting Diezerstraat. “Kom, we lopen terug Angela!”

Henk Boshove, BusinessACT
Mail: Info@businessACT.nl
Twitter: @henk038
LinkedIN: Henk Boshove

[Deze blog schreef ik in december 2014 voor De Ondernemer Zwolle]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: