Henk038

Een zondag van niks

In Eten & drinken, Kinderen, Zwolle on april 20, 2015 at 5:09 am

Vandaag zaten we niet in, maar achter de kerk. De mooie, grote, oude kerk van het Hanze-stadje Hattem. We hadden een feestje en waren er met de kids naartoe gefietst. Mooi tochtje vanuit Zwolle. De zon scheen en we zaten heerlijk buiten. 

Achter de kerk werd lekker gegeten en gedronken. De kids bleken wederom in staat om meer weg te werken dan hun ouders. Veel meer zelfs. Ik herinner mij dat van vroeger nog wel. Dat je als kind veel te veel at en dronk op feestjes. Maar dan had je ook tijd heel veel lol. Eigenlijk is er niks veranderd.

Op de terugweg naar huis was van vermoeidheid nog niks te merken. Er werd stevig doorgefietst. Zelfs zo hard dat de beide oudjes de kids niet meer konden bijhouden. Op de IJsselbrug reden ze ons los. Niks aan te doen. Zij naar huis racen. Wij fietsten relaxed over de IJssel. Kijken naar de rivier en de bruggen in de avondzon. Met vlak voor het eind nog een cadeautje. Onze jongste kwam het enthousiast melden: “Papa, kom je een foto maken?!” De paarden stonden in de uiterwaarden in het water. Prachtig plaatje. Even van genieten. Dat kost niks extra. 

Die foto heb ik natuurlijk gemaakt. Bij zo’n schitterend uitzicht moet ik stoppen, kijken en een foto maken. De kids fietsten door. Daar zat zo op het oog nog genoeg energie in. Maar schijn bedriegt en ik wist het. Eenmaal thuis zou de energie helemaal op zijn. Dan gaan ze hangen op stoel, bank, bed. Willen ze helemaal niks meer. 

Maar nu nog niet. Nu roepen ze waar wij blijven. Dat we moeten doorfietsen. Zij gaven nog even gas op de fiets. Met bolle buiken trapten ze hard. Ze roken de stal. Wij zijn geen kids meer. Wij doen relaxed. Wij komen er ook. Alleen iets langzamer. Niks aan de hand.

Thuis zat er zoals ik al dacht weinig beweging meer in. Is ook goed. Zondagavond. Het was een mooie dag. Niks meer aan doen. Niks! 

  1. Wat een prachtige foto. Moet mooi zijn om daar te fietsen!!

  2. Leuk die paarden daar. Zijn dat wilde paarden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: