Henk038

Barca… Barca… BARCA! 

In architectuur, Familie, Kinderen, Spanje, verwonderen on mei 10, 2015 at 8:45 pm

Gisteren twee uitersten. In de ochtend was het dringen in een massa toeristen met Selfie sticks. ’s Middags was het dringen in een massa Barca fans met sjaals in clubtenue. Mooie afwisseling hier in Barcelona. De wedstrijd niesen verloor ik overigens  weer. Om 9 uur stond ik al 5-0 achter. We hoopten dat Barca ook zo productief zou zijn! 

Kerkje vlakbij Parc Güell in Barcelona

De dag begon rustig. Stokbroodjes halen bij de Spaanse bakker en met broodjes, verse vleeswaren en veel water vroeg op pad naar Parc Güell. We waren er iets na half 10. Geen rij voor het kaartjesloket. Maar we konden helaas pas drie kwartier later naar binnen. Stomme tijdzones. Dus eerst picknick ontbijt op bankje in het vrij toegankelijke park. Daarna het monumentale deel met de gebouwen van Gaudí.

Uitzicht Park Güell en Barcelona

Park Güell  is mooi, maar het oude deel (waar je kaartje voor moet kopen) is eigenlijk veel te druk. Bussen vol Japanners, Chinezen en Fransen. Velen met een Selfie stick in de aanslag. Ze zwaaien er mee rond alsof het een golfclub is. Best irritant. 

Je moet eigenlijk al om 8 uur ’s ochtends in het park zijn. Kun je rustig kijken en genieten van omgeving en uitzicht (zonder dat je aan de kant geduwd wordt). Heb je ook meteen veel mooier licht om foto’s van Barcelona te maken. Nu stond de zon al schuin boven de stad. 
 

Geweldig mooie gang van Gaudí in park Güell.

 

De gebouwen van Gaudi zijn sprookjesachtig. De salamander was natuurlijk veel kleiner dan zoon (en ik) hadden verwacht. Na Parc Güell dwars door de fraaie wijk García (veel mooie pleintjes en het loopt lekker naar beneden) terug naar het centrum. 
 

de ‘Salamander’ van Gaudí in Parc Güell

 

’s Middags eerst een korte siësta in de hangmat. Daarna naar DE wedstrijd: FC Barcelona tegen Real Sociedad in Stadio Nou Camp! Vroeg er naar toe met de metro. Mooi die zee van mensen in Barca shirts. Bij elk metro station komen er meer supporters bij. 

 

FC Barcelona – Real Sociedad 9 mei 2015 Camp Nou Barcelona

 
Paar uur voor de wedstrijd waren wij al in het stadion. Vanuit onze stoeltjes een fantastisch uitzicht. Uiteindelijk werd het 2-0 voor Barcalona. We zaten precies op de plek waar beide doelpunten gescoord werden. Ik heb toevallig de assist van Messi (op Neymar die scoort) op foto:

imageHet spel van Messi is live nog indrukwekkender dan op tv. Het mooie is: Hij zet geen stap teveel op het veld. Driekwart van de wedstrijd wandelt hij al kijkend rustig rond. Wij maakten die dag meer kilometers door Barcelona dan hij op het veld. Maar als hij beweegt is het effectief en gevaarlijk. Mooi. En dan het hele stadion: Messi! Messi! Messi! 

Bij het tweede doelpunt vlak voor tijd van Pedro ontplofte het stadion. Pedro! Pedro! Pedro! Het kampioenschap van Barca komt steeds dichterbij (zeker toen Real Madrid ’s avonds 2-2 gelijkspeelde tegen Sevilla). 

image

Na de wedstrijd naar huis omkleden en een restaurantje uitzoeken. Onze voeten deden wel een beetje zeer na al het wandelen door Barcelona. Dus kozen wel de paela van Con Ramonet. Oudste restaurantje in Barceloneta. Daarna plat. Nagenieten van een prachtige dag samen! 

Het mooiste van het stadion bezoek vond ik trouwens het zingen. Het hele stadion uit volle borst! Toen ik die nacht ging slapen hoorde ik het nog in mijn hoofd:  Barca! Barca! BARCA! 

  1. Je zoon zal de vakantie van zijn leven hebben. Wat ziet hij er gelukkig uit!!! Fantastisch!!!

  2. […] Blog Zaterdag 10/5 ->> Barca… Barca… BARCA! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: