Henk038

online off zetten

In Kinderen, natuur, social media, verwonderen on oktober 11, 2015 at 9:57 pm

Deze week heb ik me geërgerd aan van alles en nog wat in de media & online. Heb offline veel gelachen. Mooie bijeenkomsten gehad, lelijke krantenberichten gelezen, goede nieuwe ideeën gekregen, stomme discussies gehoord, met fijne mensen samen geweest, vreselijke reacties gevoeld, lieve mensen gesproken. Wat toch fijn dat je hoofd en lichaam die negatieve en positieve zaken allemaal tegelijk aankunnen en slim verwerken. 

Bij kids gaat dat nog vanzelf. Daar knalt van alles op volle snelheid doorheen. Als je ouder wordt gaat dat minder makkelijk. Dan moet je er flink aan werken. Maar gelukkig lukt het mij prima. Ik relativeer het beste als ik even in alle rust buiten ben. Het liefst tussen de bomen en zonder mensen om mij heen. De onrust en de schreeuwende meningen in de wereld kanaliseren en een plekje geven. Verwonderen over wat ik zag en hoorde. Daarna lekker rustig bepalen wat ik er mee kan en ga doen.

 Mijn bos, de bomen, de zon, de rust, de doorkijkjes – ik heb ze nodig. Een goed gesprek met fijne mensen – met biertje of cappuccino erbij – helpt daarnaast ook. Wat toch knap dat kids dat gewoon zelf vaak in een handomdraai (onbewust?) regelen & verwerken. Gelukkig geniet ik van mijn manier om hoofd, hart, lichaam op te schonen en weer klaar te stomen voor een nieuwe dag, een nieuwe week, de rest van mijn leven. 

Online zijn er veel mensen die dag in dag uit laten zien dat bij hen de investering in onderwijs & opvoeding verrekte weinig rendement heeft opgeleverd. Dan is het fijn om offine te zijn. Tussen mensen met wie wél een goed gesprek mogelijk is. Tussen bomen die je in alle stilte laten genieten, laten nadenken. Steeds vaker dus Online off zetten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: