Henk038

Grootste & meest luxueuze cadeau

In BusinessACT, Familie, ideeën - innovatie, Kinderen on november 29, 2015 at 10:26 pm

Bij ons in huis hebben we meestal kleine wensen. Wij zijn niet hebberig of dwangmatig koopziek. Geen jacht op gadgets. Geen altijd maar doordraaiende behoefte aan nieuwe spullen. Maar dat maakt het ook wel lastig.

Bij verjaardagen is het al lastig om elkaar een cadeau te geven. Bij Sinterklaas wordt dat helemaal een (luxe) probleem. Vorig jaar werden er met moeite lijstjes met kleine wensen uitgeperst. Maar het vervullen daarvan was niet eenvoudig. Sommige kleine dingen bleken moeilijk te vinden. Of niet meer te koop.

Dit jaar hebben we daar dankzij onze kids wat op gevonden. Die hadden twee goede ideeën. In de eerste plaats maken we minder vroeg ons lijstje. Dat voorkomt dat iets gewoon niet meer te koop is (actie afgelopen, uitverkocht, etc). Daarnaast schrijven we niet alleen op wat we graag willen… als het even kan ook waar het te koop is.

Grappig dat deze twee kleine aanpassingen het kopen van kleine cadeautjes zoveel makkelijker maken. Daar komt bij dat iedereen nu meer werk heeft gemaakt van zijn/haar wensenlijstje. Dus ook nog eens leukere lijstjes met mooie kleine dingen. Ze hangen bij elkaar aan de muur. Met dit soort makkelijke lijstjes was ik snel klaar met m’n aankopen. Appeltje eitje dit jaar.

Ben dus al klaar voor pakjesavond. Dat is fijn. Hou ik meer tijd over om lekker te wandelen en te fietsen. Actief buiten zijn. Dat was vroeger (toen ik  nog partner bij PwC was) iets waar ik vaak dringend behoefte aan had. Sinds ik mijn eigen bedrijf heb geef ik mijzelf elke dag veel tijd om lekker buiten te zijn. Wat een cadeau. Ik neem mijn werk zo veel mogelijk mee naar buiten. Daarnaast is inspanning & ontspanning voor mij belangrijk. Goed voor lijf, leden, hoofd & humeur!

Staat het al op jouw verlanglijstje? Elke dag actief buiten zijn? Kan het iedereen aanraden. Grootste & meest luxueuze cadeau dat ik mijzelf ooit heb gegeven.

** Henk Boshove | 29 november 2015 | Een “Papa Blogt Op Zondag” blog | Elke zondagavond online **

 1. klinkt ook heerlijk.. ik zit veel te vaak binnen en elke keer als ik mensen zie schrijven over hoe heerlijk het is elke dag even naar buiten te gaan voor een wandeling denk ik: dit moet ik ook gaan doen!
  Raar dan dat ik het nog altijd niet elke dag doe..

  • Inderdaad 🙂 …heel raar! Kun je achterhalen waar dat in zit? (Dat je t niet doet terwijl je t wel wilt)

   • gemakzucht.. luiïgheid.. Ik weet heel goed dat het mij enorm veel energie zal geven (wat ik nu héél goed kan gebruiken), maar door de week is het echt iets wat er niet in gaat.. In het weekend ga ik altijd naar buiten, haal ik ook vaak de hond van de buren en ga ik een stuk wandelen (vindt het beestje ook leuk 🙂 )… maar door de week moet ik toch echt iets aan mijn instelling veranderen..

   • Ik combineer tot in het extreme mijn werk met buiten zijn. Ik denk buiten na over werkvraagstukken, coach mensen al wandelend, overleg voer ik al wandelend, lange telefoongesprekken doe ik buiten, ik fiets of wandel naar afspraken, stap 1 station eerder uit om laatste 2km te wandelen, parkeer auto bewust verder weg om ff te lopen, etc etc. Plus in m’n vrije tijd wandel ik ook elke dag. Soms overdag – soms savonds laat – soms s ochtends heel vroeg. Ik heb het helemaal ingebouwd in mijn dagelijkse patroon. Kost tijd om dat uit te denken, in te slijpen en vol te houden. Heeft mij ook tijdje geduurd voor ik snapte hoe ik het zo creatief mogelijk kon regelen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: