Henk038

Dicht-Bij-Ver-Ziender

In Uncategorized on maart 13, 2016 at 10:50 pm

Afgelopen tijd (bijna 7 weken) was er steeds wel iemand ziek bij ons in huis. De griep heerste als nooit tevoren. Dat is best raar. Het heeft nogal impact op de dagelijkse gang van zaken. Privé & en zakelijk. Je blijft steeds schipperen.

Deze week was (hoop ik) het sluitstuk van deze periode. De beide jongste kids waren nog de hele week (flink) ziek. Koorts, hoofdpijn, overgeven, spierpijn, hoesten. Maar dit weekend knapten ze gelukkig op. Morgen weer fris & vrolijk? We do hope so!

Dit weekend heb ik daarop vooruit lopend extra tijd genomen voor mezelf. De komende weken blijf ik dat bewust doen. Naast ’t werk ook tijd om te ontspannen. Nadenken over de komende maanden, de periode tot de zomer.

Er staan wat interessante zakelijke ontwikkelingen op stapel. Ze zijn al in gang gezet, maar vergen nu een rustige, goed overwogen aanpak. Oog voor details en oog voor de grote lijn. Oog voor beide.

Dit weekend alvast maar eens even geoefend in de natuur. Vitamine D gehaald en daarbij gekeken naar kleine ogen en grote lijnen. Gelet op de totaalplaatjes en de minuscule lijntjes. Gelet op beide. Mooi.

Uiteraard ook foto’s gemaakt van (verstopte) ogen en lijnen. Het was tenslotte prachtig buiten. Je merkt dan meteen dat je op één van beide moet focussen. Hoofdlijnen en details tegelijk? Dat wordt wazig!
Niet te lang naar staren… Daar ga je raar van kijken. Vooral als je veraf & dichtbij combineert. Dan mis je scherpte. Afwisselen en gewoon simpel houden. Niet makkelijk. Wel noodzakelijk.

Anders zijn de problemen niet te overzien. Dan word je in plaats van een gewaardeerde ziener een nutteloze Dicht-Bij-Ver-Ziender

** Henk Boshove | 13 maart 2016 | Een “Papa Blogt Op Zondag” blog | Elke zondagavond online **

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: