Henk038

73 jaar ertussen 

In Eten & drinken, Familie, Kinderen, Memories on november 20, 2016 at 7:05 pm

Op zondag zitten wij ’s middags graag “ouderwets” in de achterkamer bij de kachel. Ouderwets in de zin van “net als vroeger thuis”. Zo deden we dat vroeger (in de 60/70/80-er jaren) namelijk, zowel bij onze ouders als bij onze grootouders thuis. Zij gebruikten hun achterkamer alleen in ’t weekend. Zo strak is het bij ons niet. Maar ook onze achterkamer wordt in de winter doordeweeks niet elke dag gebruikt. Maar wel elke zondag!


Zo ook deze zondag. Mijn schoonvader was bij ons. We halen hem regelmatig op zondag naar Zwolle. Kunnen we even rustig bijpraten, eten we wat hapjes & drinken we samen wat. Daarna koken we en kan hij lekker mee-eten. Na het eten brengen we hem weer naar huis. Auto rijden kan hij niet meer, dus dit is een mooie manier om te zorgen dat hij op zondag niet alleen thuis zit. 

Hij zit bij ons meestal lekker bij de warme haard. De gesprekken volgen is niet altijd makkelijk voor hem. Dus het gebeurt nog wel eens dat hij vlak voor het eten eventjes heerlijk wegdoezeld. Maar deze middag niet. Onze jongste ging naast hem zitten en ze hebben samen – terwijl ik aan het koken was – wel drie kwartier gepraat. Ze begonnen over sport en school. Daarna ging het over van alles en nog wat.

Mooi dat opa zo zijn verhalen weer eens kon vertellen aan een zeer geïntesseerd luisterende en vragenstellende kleinzoon. Ze hadden er allebei plezier in. Opa van 84 en onze jongste zoon van 11. Gewoon lekker samen kletsen. En daarna ging onze jongste vrolijk opa helpen bij het lopen naar de tafel. Ook zorgde hij dat opa gemakkelijk op de stoel kon gaan zitten. Service van de zaak. Mooi gezicht.

Toen wij met z’n allen samen aan tafel zaten vertelde onze jongste met een grote lach: “Opa heeft mij vanmiddag zijn hele levensverhaal vertelt”. Mooi stel hoor… 73 jaar ertussen 


** Henk Boshove | 20 november 2016 | Een “Papa Blogt Op Zondag” blog | Elke zondagavond online **

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: