Henk038

Niks Niks Niks heb ik ermee. Niks! 

In gewoon doen!, Versimpelen on januari 1, 2017 at 9:06 pm

Met sommige dingen heb ik veel. Met sommige dingen heb ik iets. Maar er zijn ook best wel véél dingen waar ik he-le-maal NIKS mee heb! Een daarvan is iets dat vandaag actueel is. 

Goede voornemens. Op 1 januari. Of op een andere datum in de toekomst. Mensen die hun blik vestigen op een datum om daarna iets wel of iets niet (meer) te gaan doen. Ik heb daar helemaal niks mee. Ik kijk er anders tegenaan. Als je iets in je hoofd hebt dan maak je een simpel plan en je gaat aan de slag. Niks mooie voornemens. Gewoon Doen. Wil je iets doen of laten waar géén plan voor nodig is? Dan begin je er toch meteen mee? Niks wachten tot een specifieke datum. Niks veel over praten. Gewoon meteen doen. En volhouden.

Wil je minder drinken? Direct minder inschenken en achterover slaan. Stoppen met roken? Gewoon je laatste pakje meteen weggeven of weggooien (niet nog even doortrekken). Meer bewegen? Hup! Van de bank af dan! Vaker ’s avonds thuis zijn? Trek je agenda en strepen maar. Minder geld uitgeven aan kleren? Shopverbod invoeren. Meer doen voor goede doelen? Zoek er meteen één uit. Vrijwilliger worden? 100.000 mogelijkheden. Je kunt direct aan de bak. Gezonder eten? Stop vanaf seconde 1 andere producten in je tas en in je buik!

Kortom.. ik sta helemaal achter mensen die veranderingen doorvoeren. Ik steun ze en indien gewenst help ik ook. Ik kan echter niet tegen gepraat over “goede voornemens” en dat het dan opeens op 1 januari moet. Onzin. Als papa hou ik dit mijn kids ook voor. Als je iets wilt dan kun je er toch ’t beste meteen mee beginnen. Wat let je?!

Ik hou van “goede acties”. Ik hou van “gewoon doen”. Ik zie het graag vlammen & spetteren net als het mooie siervuurwerk op Oudejaarsdag waar ik gisteren van genoot. Goede voornemens? Niks Niks Niks heb ik er mee. Niks!


** Henk Boshove | 1 januari 2017 | Een “Papa Blogt Op Zondag” blog | Elke zondagavond online **

  1. Ik doe er ook niet aan dus snap je volledig. Wil je iets veranderen of dingen anders doen? Doe dat dan meteen.. wachten tot een nieuw jaar, nieuwe week, of nieuwe dag is uitstel.. en van uitstel komt afstel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: