Henk038

STRAND is leuker zonder GE ervoor!

In Familie, Kinderen, Vakantie on mei 7, 2017 at 9:45 pm

We gingen vorige week zaterdag van ons huisje aan het strand in Marseille terug naar Nederland. Terugkomen van vakantie vind ik persoonlijk één van de minst leuke activiteiten die ik kan bedenken. Vorige week was dat helemaal het geval. Het was koud (we kwamen uit warm Zuid-Frankrijk). Het was laat (we zouden pas rond 01.00u thuis zijn). We waren ook allemaal een beetje moe (half dagje bus – shuttlebus – hangen op het vliegveld – vliegtuig – shuttlebus – auto). 


Maar het werd nog vervelender. We reden door België en we kregen vlak voor de grens het signaal dat er iets was met de bandenspanning. In het donker op een parkeerplaats nog wel even gekeken. Maar we zagen niks. Maar ja.. iets na de grens hadden we een lekke band. Op de A27. Vlak voor middernacht. Snel de auto op de vluchtstrook. Veel te gevaarlijk om zelf band te verwisselen. Dus de ANWB Wegenwacht gebeld. Die zouden er binnen een half uur zijn. Sta je dan. Het laatste restje vakantiestemming sijpelde langzaam weg over het asfalt, de berm in.

Wij uit de auto. Kids uit de auto. Geen spullen pakken. Hup! Iedereen in het donker over de vangrail klimmen. Stonden we dan in het hoge gras met brandnetels. We werden nog kouder en het stond daar echt niet fijn. Auto’s en vrachtauto’s scheurden voorbij. Heel onveilig gevoel. Gelukkig hadden we dekens in de auto liggen. Die gepakt zodat de kids een beetje warm konden blijven (jongste liep nog in korte vakantiebroek, middelste in t-shirt). Leuk is anders zullen we maar zeggen.

Gelukkig was de wegenwacht er inderdaad binnen het half uur. Online kun je tegenwoordig precies volgen waar “jouw” wegenwacht is en hoe lang het nog duurt voor ze er zijn. Heerlijk is dat! Op de kaart zien dat ie dichtbij komt en dat je zo geholpen wordt. Klein stukje technologie – groot warm gevoel midden in de nacht. Super dat ze dat hebben. Dan sta je toch net even iets relaxter te koukleumen!

De wegenwacht heeft ons perfect geholpen. Hij zat zowat op de snelweg terwijl hij aan het werk was. Elke paar seconden keek hij scherp naar het aanstormende verkeer. Professional aan het werk. In no time was de lekke band eraf – was de reserveband erop – werd er lucht in de band gepompt – was de auto weer klaar. Konden we hem bedanken en voorzichtig weer de kids in de auto laten stappen en wegrijden. Hartstikke bedankt Wegenwacht! Topjob! Ook de komende 30 jaar betaal ik weer met plezier mijn lidmaatschap. 

We mochten maar 80 rijden met de reserveband. Dus (voor je gevoel) ga je zowat kruipend naar huis. Duurt lang! Uiteindelijk pas om 02.30u thuis. ’s Nachts in bed heb ik nog wel een paar keer teruggedacht aan hoe we daar met ons 5’en stonden te wachten achter de vangrail. Met (vracht)auto’s die rakelings langs je auto rijden. Allerlei scenario’s schieten door je hoofd. Vooral toen de kids nog niet uit de auto waren. 

Niet te veel aan denken aan wat had kunnen gebeuren. Het staat wel met stip ik mijn top 10 van hele nare plekken. Brrr… wat voel je je daar onveilig. Strand is leuker zonder GE ervoor!


** Henk Boshove | 7 mei 2017 | Een “Papa Blogt Op Zondag” blog | Elke zondagavond online ** 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: