Henk038

Once upon a school – WAT een verhaal

In ideeën - innovatie, Kinderen, TED talk on april 8, 2011 at 9:38 pm

Je hebt ideeën en geweldige ideeën En dan heb je nog veel geweldige ideeën die nooit verder komen. Of ideeën die op sprookjes lijken. “Er was eens..” (onze upon a time..). Maar je hebt ook ideeën die door mensen tot werkelijkheid worden gemaakt. Dit is zo’n verhaal over een geweldig idee dat werkelijkheid is geworden. Hoe een steeds groter wordende groep mensen er in slaagt om vrijwillig tijd te steken in het begeleiden van kinderen bij hun huiswerk, support geven bij het inlopen van achterstanden.

Dave Eggers vertelt in deze geweldig inspirerende TED talk hoe het idee is ontstaan, hoe het op kleine schaal is gerealiseerd, hoe het een lokaal succesverhaal werd en hoe het door anderen is overgenomen. Gewoon doen en door het te doen anderen zo enthousiast maken dat ze gaan meedoen. Het klinkt simpel en is ook simpel. Maar niet makkelijk. Hier de TED talk van Dave:

http://video.ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf

Honderden vrijwilligers die met fun, betrokkenheid en grote inzet de kinderen niet alleen extra (taal)support geven, maar ze ook serieus nemen, zelfvertrouwen geven en de kans bieden zich creatief te ontwikkelen. Ik zeg.. Nobelprijs 🙂

In de TED talk laat Dave niet alleen zien wat al is gerealiseerd…. Hij laat je ook horen wat zijn TED wish is…. ONCE UPON A SCHOOL… Kijken! Genieten! Geïnspireerd raken. Als we willen kunnen we samen heel erg veel. Niet door lang te praten, maar door te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: