Henk038

Sunset boven de IJssel – plaatje!

In fotoblog, gewoon doen!, natuur, verwonderen, Zwolle on mei 21, 2012 at 7:46 am

Mensen zijn rare wezens. Op de mooiste momenten van de dag zijn de minste mensen op pad. Verwonder ik mij vaak over. Zie je overal in de huizen die TV’s flikkeren en buiten is het stil en verlaten. Midden over dag in het weekend hele drommen mensen, in rijen achter elkaar. Maar ’s ochtends vroeg en aan het begin van de avond is bijna geen mens buiten. Kudde gedrag in optima forma. Doorbreek je vaste patroon eens mensen. Helemaal niet eng. Probeer het eens. Gewoon doen!

Maar goed, als je dan zelf wel buiten bent is het heerlijk rustig! Mooi tijd om wat na te denken, de dag even te parkeren in je achterhoofd en om te genieten. Gisteravond was het weer feest in de mooie “open lucht bioscoop” aan de IJssel bij Zwolle. Prachtige plaatjes, mooie voorstelling!

image

Geen mens te zien. Wel een reiger. Die hebben het niet zo op mensen in hun buurt. De reiger vloog dan ook snel de zonsondergang tegemoet. Groot gelijk. Had wel een stukje mee gewild.

image

Het water is weer iets gezakt. Je kunt weer op de keien in het water staan. Kun je net iets mooier over het open water uitkijken en ook de zon net iets mooier op de foto zetten.

image

Pluizebol van paardenbloem in de ondergaande zon. Nog even en ze vliegen alle kanten op. Volgend jaar nog meer paardenbloemen aan de kant van de IJssel.

image

Het water is niet helemaal glad.. maar voldoende om toch mooi te kunnen spiegelen. Geeft altijd zo’n mooie glans over het water. Net alsof er een laagje olie bovenop drijft (gelukkig is dat niet zo).

image

Nog even kijken. Zon gaat bijna onder. Het is he-le-maal stil nu. Ook de vogels zijn nu rustig. Mooi verstild moment. Altijd weer genieten, hoe vaak ik het ook meemaak.

image

Als er een klein bootje voorbij vaart komen er wat golfjes op de IJssel.. Samen met de zon die nu vrijwel helemaal onder is geeft dat een mooi olieachtig effect op het water. Als je goed kijkt zie je zelfs een gezicht in het midden…

image

De zon is nu onder. een mooie “purple sky” als toetje komt er zo aan, want de zon schijnt van achter de horizon nog wel op de wolken.

image

Het licht zakt weg. De paars/blauwe lucht wordt langzaam donker. Dus maar eens op weg terug naar huis. Over het hek. Nog even een laatste foto. Until next time!

  1. deze foto’s zijn officieel goedgekeurd door een Voerman

  2. Hoi Henk, als je zo kunt “kijken” kun je je zeker heel mooi schilderen. Prachtige foto’s!

  3. […] deze van Henk is heel anders, maar ook heel mooi en persoonlijk, over zijn wandeling tijdens zonsondergang. Een stukje reflectie, eigenlijk. Een soort cadeautje. En deze van Lisanne greep me ook aan. Tsja. […]

  4. […] deze van Henk is heel anders, maar ook heel mooi en persoonlijk, over zijn wandeling tijdens zonsondergang. Een stukje reflectie, eigenlijk. Een soort cadeautje. En deze van Lisanne greep me ook aan. Tsja. […]

Plaats een reactie